POLETNA OSVEŽITEV – MALINOV SORBET

1 julija, 2015
0
0

MALINOV SORBET S PENINO ROSE

 

Za malinov sladoled potrebujete: 200 ml mleka, 100 g sladkorja, 10 g glukoze, 30 g mleka v prahu, 80 ml sladke smetane, 250 g malinovega pireja, 5 g emulgatorja

 

Mleko, sladkor, glukozo in mleko v prahu zavremo. Pokrijemo in pustimo pol ure na sobni temperaturi. Potem dodamo sladko smetano in malinov pire, dobro premešamo in vlijemo v stroj za sladoled, da zamrzne. Pripravljen sladoled damo v plastično posodo s pokrovom in damo v zamrzovalnik.  Če nimamo strojčka za izdelavo sladoleda, damo maso v plastično posodo, pokrijemo in damo v zamrzovalnik. Ko začnejo na robovih posode nastajati ledeni kristali, vzamemo iz zamrzovalnika, dobro premešamo, lahko tudi z mešalnikom, dokler ne postane masa popolnoma gladka, in damo ponovno v zamrzovalnik. S stepanjem umešavamo zrak, kar poveča masi volumen, hkrati pa drobimo večje ledene kristale. To ponavljamo približno na eno do dve uri (odvisno, kako hitro zmrzuje zamrzovalnik), dokler masa ni dovolj trda, da jo lahko zajamemo z žlico za sladoled.

V kozarec za sorbet damo najprej malo malinovega sirupa, potem kroglico malinovega sladoleda in prilijemo približno 1 dl penine. Poljubno okrasimo in postrežemo.

Še več odličnih receptov za počitniško razvajanje najdete v knjigi ČAŠA SLADKEGA: www.kmeckiglas.com/casa-sladkega