Pomurske mlekarne prodane

Že od začetka letošnjega leta v javnosti kroži informacija, da večinski lastnik Pomurskih mlekarn (PM) Delavska hranilnica oz. njena odvisna družbe DH-Storitve, ki je 60,62-odstotni lastnik PM, z zbiranjem ponudb prodaja svoj lastniški delež.

Danes je prišla v javnost informacija, da se je prodajalec kot za najboljšega ponudnika odločil za družbo RRC, katere lastnik je avstralski poslovnež  slovenskih korenin Anthonyja Tomažina. Kdo dejansko stoji za Tomažinom ali pa je nakup strateška naložba poslovneža, zaenkrat ni znano.   Sicer pa je družba RRC že lastnica Žičnic Vogel, Tomažin pa izvaja po državi tudi druge aktivnosti, med drugim je lastnik dveh lokalov v središču Ljubljane.

Delavska hranilnica je z odkupom terjatev bank, pa tudi od največjih navadnih upnikov, ko je s konverzijo terjatev te pretvorila v lastniške deleže,  je v mlekarno  vstopila v času njene prisilne poravnave pred tremi leti in jo na ta način rešila pred gotovim stečajem. Tudi po njeni zaslugi je bila prisilna poravnava uspešna.

Sicer pa je Delavska hranilnica  v zadnjih letih aktivno sodelovali pri reševanju poslovnih in finančnih težav  PM, finančno podpirala njeno poslovanje, kot finančna ustanova pa je prepričana, da je našla odgovornega lastnika, ki bo poskrbel tudi za prihodnje uspešno poslovanje te mlekarne v Murski Soboti.