Rezine z rožiči, čokolado in kokosom

7 decembra, 2018
0
0

Drobne slaščice različnih oblik in okusov so pogosto najljubša peka večine gospodinj. V prvih tednih decembra jih pripravimo na zalogo in shranimo za dni, ko bomo z njimi razveselili dobrodošle goste.

BARBARINO PECIVO Z ROŽIČEVO MOKO

Sestavine: 3 jajca, 1 jogurtov lonček sladkorja, 1 jogurtov lonček bele pšenične moke, 1 jogurtov lonček olja, ½ jogurtovega lončka mleka, 1 zavitek pecilnega praška, 100 g rozin, 100 g rožičeve moke, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, malo cimeta, 4–5 naribanih jabolk; za preliv: 100 g temne čokolade, 50 g masla

Rumenjake, olje, mleko, polovico navadnega sladkorja, vaniljev sladkor in cimet dobro premešamo. Potem umešamo očiščene in umite rozine, naribana jabolka, belo pšenično moko z rožičevo moko in pecilnim praškom ter nazadnje še sneg iz beljakov in polovice sladkorja. Maso nadevamo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 35–40 minut pri 175 stopinjah.

Ko je pecivo pečeno, ga vzamemo iz pečice in nekoliko ohladimo. Maslo in čokolado raztopimo in dobro premešamo. Ko je pecivo še mlačno, ga prelijemo s pripravljenim prelivom in ohladimo. Ohlajeno pecivo narežemo na poljubno velike kocke in ponudimo.

Več receptov najdete v 49. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/najboljsi-piskoti