Ptujske Dobrote vabijo

Vse je nared za jutrišnjo uradno odprtje jubilejne, 30. razstave Dobrote slovenskih kmetij, ki bo jutri ob 12. uri v minoritskem samostanu v starem mestnem jedru na Ptuju.

Nagrajeni izdelki bodo na ogled tudi v soboto in nedeljo, ko bo tudi podelitev priznanj za najvišjej ocenjene, vse  tri dni pa bo tudi bogat spremljevalni program.

Včeraj, v sredo so v prostorih KGZ Ptuj, ki je ob matični KGZS glavni prtireditelj razstave, so opravili še zadnje, 15. ocenjevanje. Pod drobnogledom so bili izdelki iz žit. Kar 163 vzorcev je iz omenjene skupine je bilo nagrajenih, kar je sploh največ v različnih skupinah (kisi, suho sadje, sokovi in nektarji, mlečni izdelki, mesni izdelki, vina, olja, žgane pijače, marmelade, sadjevci, konzervirana zelenjava in drugi pridelki, kompoti, med, čaji). Sicer je bilo iz žit skupaj ocenjen 176 izdelkov. Samo v konkurenci izdelkov iz žit bo podelili 105 zlatih, 34 srebrnih in 24 bronastih priznanj.

Skupaj v vseh 15 kategorijaz pa 563 zlatih, 268 srebrnih in 148 bronastih priznanj, kar pomeni skupaj 979 nagrad. Koliko točno bo znakov kakovosti, pa organizator še ni razkril.