Slovenska naložba v vinsko klet v Severni Makedoniji

17 maja, 2019
0
0

 Vinska klet Puklavec Family Wines je z eno večjih naložb  slovenskih podjetij v tujini v letošnjem letu  16. maja slavnostno odprla butično vinsko klet v Severni Makedoniji. Družina Puklavec, ki klet vodi od leta 2009, je s prevzemom butične kleti Negotino uspešno razširila ponudbo priznanih belih vin z vrhunskimi rdečimi makedonskimi vini. Z novim regionalnim povezovanjem ta klet zaokrožuje celovito ponudbo in se postavlja ob bok vodilnim vinskim kletem v tem delu Evrope. 

Z željo po dopolnitvi ponudbe z rdečimi vini so že leta 2011 pričeli s prvimi aktivnostmi v Severni Makedoniji.  Vrednost naložbev prenovo butične kleti Negotino ocenjujejo  na 1,6 milijona evrov, naložb  v Severni Makedoniji pa s tem še ne zaključujejo,  je na otvoritvi kleti povedal Vladimir Puklavec, lastnik Puklavec Family Wines. 

Vinska klet Puklavec Family Wines Negotino ima zmogljivost med 300 in 400 tisoč steklenic letno. Pridelujejo pa cabernet sauvignon, merlot in vranec. V kleti sodobno tehnologijo prepletajo s tradicijo zorenja vina v lesenih vinskih sodih, ki zavzemajo pomembno mesto v kleti. Vrhunska rdeča vina iz Negotina odlično dopolnjujejo izbor belih vin iz Ljutomersko-Ormoških goric.  Ambicij ne skrivamo, z našimi rdečimi vini si želimo doseči uspehe, ki bo primerljivi z belim vinom iz slovenskega dela naše kleti, kar pomeni biti med najboljšimi na svetu,” je dodal Dane Jovanov, direktor in glavni enolog butične kleti Puklavec Family Wines Negotino. V drugi polovici letošnjega leta bodo dalai na trg novo linijo vrhunskih  rdečih vin Instinct, ki bo iz treh kakovostnih segmentov.