ZA KOGA BO PETEK, TRINAJSTI, SREČEN DAN?

10 septembra, 2019
0
0

Tako kot vsako leto, tudi letos na kratko predstavljamo vse letošnje kandidatke in kandidate. Do konca razpisnega roka se je prijavilo osem kandidatk in štirje kandidati, a sta se pri obeh spolih po en premislila, ko sta prejela paket z gradivom za pripravo na tekmovanje. Tako so vsi trije kandidati že finalisti, vprašanje je le, kako se bodo razvrstili. Kandidatke se bodo morale do finala prebiti z znanjem in kančkom sreče, saj so v finalu zanje le tri mesta. V prvem delu jih bomo izprašali iz treh vsebin: reje koz in ovc, jagodičja in zelišč.

Petek trinajsti bo za dva predstavljena kandidata – mladega gospodarja in mlado kmetico – srečen dan. Vabimo vas, da se nam pridružite na prireditvi, ki bo že drugo leto zapored na Koroškem, od tam je namreč doma aktualna mlada kmetica leta Marjeta Šteharnik. Z nami bo tudi Matej Ržek iz Gorenjega Brda, ki bo predal naziv nasledniku. Zabavno prireditev pripravlja ČZD Kmečki glas in tednik Kmečki glas ob podpori in pomoči soorganizatorjev: Mestne občine Slovenj Gradec, SPOTUR Slovenj Gradec in Društva kmetic Mislinjske doline. Vsi skupaj vas vabimo k spodbujanju svojih favoritov.

Tekmovanje se bo začelo ob 17. uri pod šotorom na Trgu svobode in končalo z razglasitvijo zmagovalcev. Prisrčno vabljeni v našo družbo!